Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Piesa „Absint" a Magdei Fertacz, la Braşov

O dramă tulburătoare despre dragoste şi familie în timpuri nesigure. Adică cele de acum. Absintul este o băutură alcoolică tare. Deoarece s-a constatat că în urma consumului de absint creşte agresivitatea, putând duce până la crimă, şi se poate ajunge chiar la o stare de nebunie, producţia şi consumul de absint au fost interzise.

Piesa „Absint" a Magdei Fertacz, la Braşov

De ce autoarea poloneză Magda Fertacz a ales titlul piesei sale, publicate în 2005 (tradusă în limba română de Luiza Săvescu), după numele acestei băuturi? Poate pentru că, aşa acum spune criticul polonez Piotr Gruszczyński: În textele lui Fertacz pândeşte cel mai grav dintre pericole, imposibil de ocolit: capcana existenţei, inexorabilă şi implacabilă.

Autoarea face o vivisecţie a unei crize de identitate, criză a unei generaţii crescută în stereotipia de gândire impusă de comunism şi aruncată în haosul unei lumi ce încă se caută, şi care amputează suflete, prin agresivitate şi incoerenţă. Prinsă claustrofob între pereţii unui trecut strivitor, prin opacitate, şi al unui viitor la fel de strivitor, prin lipsă de orizont, eroina alege căderea liberă, aruncarea în gol.
O pedeapsă pentru neputinţa celorlalţi, dar, mai ales, o pedeapsă pentru propria neputinţă. Eliberarea nu vine de niciunde şi nicicum, nici măcar din moarte... Pata roşie pe rochia albă de mireasă - gestul suicid are loc în ziua nunţii - este metafora ce defineşte existenţa unei generaţii întregi...

Prezentată sub forma unui spectacol-lectură, în programul ediţiei 2011 a Festivalului de Dramaturgie Contemporană de la Braşov, piesa„ Absint" a prins acum conturul unui spectacol, sub semnătura regizorului Claudiu Goga.
Din distribuţie fac parte: Iulia Popescu, Viorica Geantă Chelbea, Mihai Bica, Marius Cordoş, Demis Muraru, Ciprian Mistreanu.
Scenografia îi aparţine Liei Dogaru.

Mai multe informaţii despre programul concertului şi bilete se găsesc pe pagina Teatrului „Sică Alexandrescu” din Braşov.

 

ie6_update_hello_we_are_in 2018! ...ie6_update_browser_is_old

ie6_update_install_one_of_alternatives

...ie6_update_and_then_come_back :)