Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Richard. Un trup din furie - Piotr Wach

6 aprilie, ora 19:30 - Sala Stere Popescu a Centrului Național al Dansului București (bd. Mărășești nr. 80-82)

RICHARD. UN TRUP DIN FURIE (45 min., eveniment conex)

Concept & performance: Piotr Mateusz Wach

- subtitrare în limba română -

Piotr Wach face o analiză profundă a personajului Richard al III-lea. Punctul de plecare al lucrării este textul original al piesei lui William Shakespeare și Anul lui Richard de Angélica Liddell. Pentru Shakespeare, Richard este un tiran invalid și un ucigaș, personificare arhetipală a răului. Pentru Liddell, un nebun și un monstru, cu un monolog șocant al ideologiei, ipocriziei și complexelor. Wach, asociind aceste două texte – istoric și contemporan – conturează silueta unui erou monumental și înspăimântător. Din aceste două surse, el plăsmuiește o nouă creatură – un trup mut, zidit în furie.

Piotr Mateusz Wach - dansator al Teatrului de Dans și Mișcare ROZBARK din Bytom. Absolvent al Școlii Naționale Superioare de Teatru din Cracovia - Facultatea de Teatru Dans din Bytom - și al Studioului Lart din Cracovia. Provine din Kielce. Colaborează și cu grupul polono-german little:interference. În decursul ultimilor trei ani a creat Tripticul Corpului – trei spectacole/performance-solo în care ridică problema iconografiei corpului în contextul culturii și societății contemporane. Wach este recipientul premiului „Masca de Aur”, la categoria coregrafie (2013), laureat al bursei Mareșalului Regiunii Silezia în domeniul culturii (2015) și al bursei Andrzej Welmiński a Academiei de Arte Vizuale din Veneția (2016), precum și reprezentantul Poloniei la concursul SoloDuo2015 de la Budapesta.

Biletele costă 35 de lei (preț întreg) sau 20 de lei (preț redus) și se pot achiziționa online, de pe www.kompostor.ro, sau de la Sala Stere Popescu a Centrului Național al Dansului București (bd. Mărășești nr. 80-82) înainte de începerea spectacolului. 

Bilete: https://www.kompostor.ro/6731

ie6_update_hello_we_are_in 2018! ...ie6_update_browser_is_old

ie6_update_install_one_of_alternatives

...ie6_update_and_then_come_back :)