Va invitam sa va abonati la newsletterul nostru!

Ooops! Ceva nu a mers. Încercaţi încă o dată. Adresa de e-mail trebuie să fie validă şi nu trebuie să fi fost înregistrată în baza de date până acum.

V-aţi abonat la newsletter! Vă rugăm să confirmaţi abonarea accesând linkul trimis prin e-mail! Dacă nu aţi primit emailul de confirmare, verificaţi folderele spam/bulk/junk.

Un cuplu de români săraci, vorbitori de polonă

Piesa de teatru, scrisă de Dorota Masłowska şi regizată de Theodor Cristian Popescu, va fi jucată de trupa „Tompa Miklós” la Teatrul Naţional Târgu Mureş, vineri, 27 ianuarie, ora 18.00.

Un cuplu de români săraci, vorbitori de polonă

„Ket lengyelul beszelo szegeni roman”/ „Un cuplu de români săraci, vorbitori de polonă”

Regia: Theodor Cristian Popescu

Scenografia: Judit Dobre-Kóthay

Muzica: Vlaicu Golcea

Distribuţia: Dorottya Nagy, Orsolya Moldovan, Botond Benedek, Csaba László, Csaba Tollas şi dansatorii Ansamblului Artistic „Mureşul"

Spectacol în limba maghiară, supratitrat în română.

Un cuplu de români… (2006), regizată la sfîrşitul stagiunii trecute de Cristian Theodor Popescu la secţia maghiară a Naţionalului din Tîrgu Mureş, are mult de-a face cu romanul de debut al autoarei: personajele sînt o pereche (ocazională) de declasaţi din proprie voinţă, doi tineri dezabuzaţi, cu limbaj deşănţat (versiunea în română a supratitrării îi aparţine Sabrei Daici), plin de referinţe la cultura pop, care fac autostopul şi apelează la bunele sentimente ale necunoscuţilor pozînd în „defavorizaţi ai soartei“ români. Despre pretextul românismului, Cristian Theodor Popescu spune, într-un interviu din România Liberă: „ (Spectacolul) e construit pe o joacă de-a românii a unor tineri răsfăţaţi care nu ştiu de fapt nimic despre România, dar care pun în circulaţie toate clişeele. E limpede că ei habar nu au despre ce vorbesc“. Un tip de umor est-european, ar spune unii, în care românii devin ciuca bătăilor (metaforic) pentru polonezi. - Iulia Popovici, Observator cultural

ie6_update_hello_we_are_in 2018! ...ie6_update_browser_is_old

ie6_update_install_one_of_alternatives

...ie6_update_and_then_come_back :)